Menu

Ayurvedische massage

Ayurvedische lichaamsmassage, Abhyanga, is een belangrijk onderdeel van de Ayurvedische geneeskunst. Vrij vertaald staat Ayurveda voor Levens-kennis/inzicht. Een Ayurvedische massage herstelt de energiebalans op lichamelijk èn geestelijk niveau. De massage doet zijn werk op de energiebanen, nadi`s, en op de subtiele energiepunten, marma`s. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale geneeskrachtige olie die voor gebruik wordt verwarmd. De ayurvedische olie werkt op en via de huid en beïnvloedt zo de verschillenden organen, de slijmvliezen, het centraal zenuwstelsel, de spieren en het weefsel. De speciale olie en massagetechniek ondersteunen en versterken elkaar.

Voorafgaand aan een massage wordt met behulp van een aantal vragen je constitutie bepaald. De Ayurveda heeft het dan over de Dosha`s: Vata, Pitta, Kapha. De keuze voor de olie en de massage worden hierop afgestemd.

Een Ayurvedische massage, opent, maakt los, reinigt, stimuleert en harmoniseert je hele systeem.

Een Abhyanga is een weldaad voor lichaam en geest!

Een Ayurvedische Shiro Abhyanga, hoofd-nek-schouder massage, behoort ook tot de mogelijkheden. Deze duurt ongeveer 25 minuten.

Praktijk De Bron Den BoschDeel op
TwitterFacebookGoogle+LinkedIn