Menu

Ayurvedische massage

Ayurvedische lichaamsmassage, Abhyanga, is een belangrijk onderdeel van de Ayurvedische geneeskunst. Vrij vertaald staat Ayurveda voor Levens-kennis/inzicht. Een Ayurvedische massage herstelt de energiebalans op lichamelijk én geestelijk niveau. De massage doet zijn werk op de energiebanen, nadi`s, en op de subtiele energiepunten, marma`s. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale geneeskrachtige olie die voor gebruik wordt verwarmd. De ayurvedische olie werkt op en via de huid en beïnvloedt zo de verschillenden organen, de slijmvliezen, het centraal zenuwstelsel, de spieren en het weefsel. De speciale olie en massagetechniek ondersteunen en versterken elkaar.

Voorafgaand aan een massage wordt met behulp van een aantal vragen je constitutie bepaald. De Ayurveda heeft het dan over de Dosha`s: Vata, Pitta, Kapha. De keuze voor de olie en de massage worden hierop afgestemd.

Een Ayurvedische massage, opent, maakt los, reinigt, stimuleert en harmoniseert je hele systeem.

De massage is een weldaad voor lichaam en geest!

Een alternatief voor de olie massage is een Garshan-massage, een massage met ruw zijden handschoenen. De massage stimuleert het bindweefsel en activeert de stofwisseling en de bloedsomloop. De massage helpt bij het verminderen van afvalstoffen en het verwijderen van dode huidcellen door het milde peeling effect. Het werkt ondersteunend bij lymfedrainage en bij het verminderen en voorkomen van cellulite. Met name geschikt bij verhoogde Kapha.

Een Ayurvedische modderpakking, Ubtan, is een behandeling die reinigt en voedt. De Ayurvedische modder is rijk aan mineralen en kan goed ingezet worden bij o.a. huidproblemen.

Een Ayurvedische Shiro Abhyanga, hoofd-nek-schouder massage, behoort ook tot de mogelijkheden. Deze duurt ongeveer 25 minuten.

Praktijk De Bron Den BoschDeel op
TwitterFacebookGoogle+LinkedIn